Voor organisaties en instellingen

Het Geldrops bedrijf K9 STES zet speurhonden in voor allerlei ‘klussen’: van het speuren naar stroomstoringen tot het vinden van diesellekkages. Er zijn 6 honden in dienst die van alles op kunnen speuren. Met de juiste training kan een hond vrijwel iedere geur op het spoor komen. Ook de plek van een stroomstoring wordt door de honden een stuk sneller gevonden, dan door geavanceerde apparatuur. Enexis maakt al jaren gebruik van de inzet van de speurhonden van K9 STES.

"Hoe geavanceerd de apparatuur ook is die we gebruiken, honden vinden de plek van een stroomstoring een stuk sneller. Het levert Enexis gemiddeld drie uur tijdwinst op!"
Christ van Gool
Enexis

Snel een storing oplossen? Dit kunnen onze speurhonden:

  • Opsporen van stroomstoringen: wij werken met eigen opgeleide speurhonden, die zoeken naar stroomstoringen in het energienet van Nederland. Onze honden kunnen storingen vinden die ontstaan in laagspanningskabels, middenspanningskabels en in openbare verlichtingkabels.
  • Opsporen van diesellekkages: om diefstal van diesel tegen te gaan kunnen onze honden illegale taps traceren in de pijpleidingen. De honden waarmee we samenwerken hebben we zelf opgeleid, zodat we de kwaliteit en betrouwbaarheid van de honden kunnen waarborgen.
  • Opsporen van gaslekkages:  omdat onze speurhonden een intensieve speurtraining hebben gehad kunnen zij snel gaslekkages detecteren.

Voor al onze diensten kunt u via het contactformulier informatie opvragen over onze werkwijze, algemene voorwaarden en tarieven.