Voor hondeneigenaren en hondengeleiders

Massage ontspanning en sport

Een massage ter ondersteuning van ontspanning, voor en na een intensieve sport of ter voorbereiding op werk. Massage biedt vele voordelen voor de hond. Nerveuze, angstige en stressgevoelige honden hebben baat bij een ontspanningsmassage. De massage zorgt er voor dat er allerlei lichamelijke processen geactiveerd worden, waardoor de hond in staat is om te ontspannen. Een massage werkt niet alleen ontspannend, maar werkt ook ter voorbereiding op een intensieve work-out. Of dit nu sport of werk is, een massage zorgt ervoor dat de hond minder snel blessures oploopt, sneller hersteld na een intensieve training of werksessie en beter presteert omdat hij simpelweg beter in zijn lijf zit. We lichten dit graag toe tijdens een intake.

Meer informatie is ook te vinden op onze website www.4pawsmotion.nl.

Voedingsadvies

De juiste voeding kiezen voor uw werkende of sportende hond is nog niet zo makkelijk als mensen soms denken. Vanwege de grote keuze bieden wij begeleiding en advies aan voor werk- en sporthonden. We kunnen zowel advies geven over brok of natuurlijk (vlees) voeding. Bij twijfel of allergieën werken wij altijd samen met de dierenarts.

Meer informatie is ook te vinden op onze website www.4pawsmotion.nl.

Sport & werk begeleiding voor honden

Werken of sporten met de hond heeft een grote impact op lichaam en geest van de hond. Omdat wij als geen ander weten hoe belangrijk de juiste training en opbouw is voor sport en werkhonden, bieden wij meerdere sport- en werkschema’s aan om de hond zo goed mogelijk voor te bereiden.

Activiteiten begeleiding in sport en werk voor honden

Op maat gemaakte trainingsschema’s, voedingsschema’s en begeleiding. Omdat iedere hond een andere manier van werken of sporten heeft, bieden wij deze dienst alleen op maat aan. Samen maken we een schema waarbij zowel lichaam als geest aan bod komt. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of een afspraak maken voor een intakegesprek.

Sport en spel

Op een creatieve en speelse manier werken aan het zelfvertrouwen van de hond. Aan de hand van body & mind, detectie en gehoorzaamheidsoefeningen werken we aan een vertrouwensband tussen de hond en de eigenaar. Deze les is voor alle leeftijden, soorten en maten honden. De lessen worden in kleine groepjes van maximaal 4 combinaties gegeven.

Gedragsbegeleiding

Heeft je hond een gedragsprobleem en weet je niet waarom? Samen met onze dierenarts kijken wij niet alleen naar waar het probleem zit, maar wij kijken ook naar jou als hondeneigenaar. Wat kan jij zelf verbeteren, waardoor de hond minder probleemgedrag vertoont.

Iedere hond denkt anders, heeft andere ervaringen opgedaan en heeft andere problemen. Daarom werken wij niet met een standaard aantal sessies. Na het intakegesprek kunnen wij wel een (niet bindende) indicatie hierover geven.

Gedragsbegeleiding gaat altijd samen met body & mind-oefeningen en massage. Wij gaan namelijk niet voor symptoombestrijding, maar voor balans in lichaam en geest. Samenwerking en wederzijds vertrouwen en respect staan hierbij centraal.

Als de hond extreem gedrag vertoont kunnen wij ook altijd doorverwijzen naar specialisten.