Hondentraining

Massage, sport en voeding

Voor massage, sporttraining, revalidatie begeleiding of voedingsadvies kunt u terecht bij onze praktijk 4 Paws Motion. 

Meer informatie is  te vinden op onze website www.4pawsmotion.nl.

 

Detectie training 

Tijdens de  detectietraining leert u uw hond zoeken naar een specifieke geur.  Daarnaast leert u ook hoe u geuren kunt verstoppen, waar u op moet letten en hoe u problemen kunt oplossen. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en alle rassen. Voor de groepstrainingen (maximaal 3 combinaties) geldt wel dat de honden even alleen in de auto kunnen wachten op hun beurt. We verwachten  van de cursisten die even moeten wachten op hun beurt, dat zij actief mee doen, tijdens de trainingen omdat dit ook een onderdeel is van les. 
Heeft u een hond die niet kan wachten in de auto? Dan kan er een privé les worden ingeboekt. Deze les duurt 30 minuten.
 

Speur training 

In de periode maart t/m augustus kunt u naast de detectietraining ook speurtraining komen volgen. Tijdens de speurtrainingen leren we de honden de basis van het speuren aan. We zoeken naar menselijke geuren, dit kan een persoon zijn, maar ook voorwerpen met menselijke geur eraan. 
De speurtrainingen worden in groepjes van 3 personen gegeven. Inschrijven kan via de evenementen kalender op de website. 

Puppy training / detectie

Voor pups tussen de 12 weken en 6 maanden is er een puppy training, waarbij je samen met je pup op ontdekking gaat. Tijdens de lessen leer je samen met je pup reageren op allerlei situaties, maak je een begin met detectie training, behandelen we gedrag, lichaamstaal en lichaamsbewustzijn. Verder  krijg je tips en tools mee om goed te kunnen navigeren in het dagelijks leven. Denk hierbij aan hoe om te gaan harde geluiden, verkeer, begroeten van vreemde honden etc.  Verder krijgen de pups mits de dynamiek in de groep zich daar voor leent de tijd om samen te spelen. De puppytrainingen bestaan uit groepjes van minimaal 3 pups en maximaal 5 pups en duren maximaal 45 minuten.  De training stopt wanneer de pups dit aangeven. Met slecht weer worden de lessen binnen gegeven en met mooi weer worden de lessen buiten gegeven. Inschrijven kan via de evenementen kalender op de website.  De trainingen gaan alleen door bij minimaal 3 pups.