Fred Guit

Fred Guit oprichter van K9 STES, Master Class Coach & Instructeur van speur-, detectie- en politiehonden, is begonnen bij de marine.

“Na mijn carrière bij de marine ben ik gaan werken bij de politie. Als agent ben ik in aanraking gekomen met honden. 26 jaar lang heb ik gewerkt als hondengeleider van politiesurveillance- en speurhonden verdovende middelen. Na 26 jaar trouwe dienst was ik toe aan een nieuwe uitdaging: ik nam ontslag bij de politie en ben gaan werken in het buitenland.

In het Midden-Oosten en de Verenigde Staten heb ik o.a. gewerkt als hondentrainer/werkhonden instructeur en kennelmaster. Ik trainde bom-explosieven speurhonden en surveillancehonden en begeleidde buitenlandse hondengeleiders.

Deze functies heb ik in opdracht van de koning van Jordanië gedaan, alsmede voor Blackwater. Naast deze functies heb ik ook nog gewerkt als persoonsbeveiliger in oorlogsgebieden. Deze functie was altijd in combinatie met een speur- of search and bite-hond.

Na 10 jaar te hebben gewerkt in risicogebieden vond ik het tijd worden om het wat rustiger aan te doen. In 2010 kwam ik terug naar Nederland en ben ik gaan werken bij Securitas Aviation op de luchthaven Schiphol. Hier heb ik 3 jaar mogen werken als instructeur voor de speurhondengeleiders die werkten met explosieven- en verdovende middelen-detectiehonden.

Naast het begeleiden en trainen van de hondengeleiders, heb ik ook het project R.E.S.T (remote explosive scent tracing) op mogen zetten.

Na 3 jaar trouwe dienst bij Securitas Aviation ben ik gaan werken bij K10 Workingdogs.
Hier ben ik trainer geweest van speur/detectie- en bijthonden. Deze honden werden opgeleid voor overheidsinstellingen in binnen- en buitenland, waaronder D.O.D en de Douane. Vanwege mijn vele jaren ervaring en kennis heb ik voor K10 Workingdogs verdovende middelen honden en geldhonden getraind, die gekocht zijn door de politie op de Malediven. Tevens ben ik voor dit project naar de Malediven geweest om ook de groene hondengeleiders van de Maldivische politie op te leiden. Na dit project ben ik me gaan concentreren op coaching en begeleiding van studenten op de Helicon College in Boxtel. Hier ben ik wekelijks gastdocent voor het keuzevak Speurhonden geweest. Uiteindelijk ben ik in 2017 samen met mijn vrouw, Veronique Guit- de Rooij, een eigen bedrijf begonnen.

Om kwaliteit en professionaliteit te kunnen leveren, heb ik naast mijn praktijkervaring ook de benodigde theoretische kennis opgedaan. Hieronder een kleine opsomming van mijn opleidingen en cursussen.”

Gedrag en Neuswerk:

  • Bijscholing Master Class Coach
  • ABA basis en gevorderde Tinley Academie
  • Master Class Coach (modules gedrag, neuswerk, leerprincipes, trainings-methodieken, communicatie, didactiek, organisatie en EHBO-hond)
  • Neuswerk module 1, Tinley Academie
  • Basis Kennis Dresseur

Diverse internationale cursussen en opleidingen op het gebied van persoonsbeveiliging (high threat environment), speurhonden, teamleader en kennelmaster. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Instructie en politie:

Diverse wapenopleidingen, recherche-opleidingen, verdovende middelen opleiding, opleiding jeugdcriminaliteit, opleiding hondengeleider, instructeur bond voor de diensthond, verkeerstechnische opleidingen, allemaal met diploma.

Politie opleiding